TONI

TONI TUUNAINEN

Toni Tuunainen

Bakgrund:

Toni är en före detta yrkeskriminell med lång erfarenhet av organiserade stölder, grova rån, penningtvätt, bolagsplundringar, ID kapningar m.m.

Toni har avtjänat över fem år på landets anstalter och häkten under sin drygt två decennier långa kriminella karriär.

Efter sitt avhopp 2009 från den kriminella livsstilen har Toni arbetat inom bygg-, installations- och teknikbranscher åt bland annat börsnoterade företag.

De senaste åren har Toni arbetat med förebyggande verksamhet för unga och vuxna inom HVB hem och avhopparverksamhet från gäng och kriminella nätverk. Toni föreläser om sin kriminella historia i avskräckande och utbildande syfte.

Toni är certifierad inom sorgebearbetning och är grundare till Livtema och TT Stödet AB. Han har arbetat som klientcoach med avhoppare där han coachat kriminella som är motiverade att bryta upp från den livsstilen.

Sagt om Toni:

”Tonis föreläsning var avskalad och ärlig. En föreläsning som inte glamoriserar livet som kriminell utan som belyser vad det var som gjorde att just han hamnade där och vad som fick honom att bryta med det kriminella livet”

Angelique Skog, Biträdande enhetschef Krami

”Toni’s gästföreläsningar har varit mycket uppskattade av de intagna eftersom han med sin erfarenhet som yrkeskriminell bidragit till att de fått höra och se någon som själv berättar om sin väg ut ur kriminaliteten till arbete. Detta gjorde att deltagarna kände större förtroende och deltog mer aktivt i utbildningar som genomfördes på olika anstalter.”

Christer Edman, Coach Lernia Utbildning AB

 UPP HEM KONTAKT